Att trivas i den stad som man bor i är såklart något som är viktigt, eftersom det trots allt är där som man spenderar det allra mesta av sin tid, så det är klart att man vill trivas då! Men det är såklart inget som kommer av sig självt, utan kommun och företag måste dra sitt strå till stacken för att folk verkligen ska trivas, något som faktiskt inte behöver vara så himla svårt som man kanske kan tro! 

Att trivas där man bor är inga konstigheter, däremot så är det faktiskt inte alla som gör det, tro det eller ej. Något som kommunen och företag som är verksamma i ens stad helt klart är skyldiga till, för på egen hand som privatperson kan man inte riktigt påverka invånarnas trivsel, utan det får dem ”högre upp” göra! Som tur är så är det många som trivs i sin stad, som till exempel Göteborgare, men det innebär såklart inte att alla städer är bra för det, om vi säger så. För oavsett om det är en liten eller stor stad så finns det alltid massor av saker man kan göra för att öka trivseln hos invånare, men kanske främst i små städer. För dem som bor i större städer är faktiskt mest nöjda med sin stad, kanske på grund av utbudet av caféer, restauranger och butiker? Men också på grund av hur det ser ut på stan! Så låt oss ta upp några punkter med tips på saker som faktiskt spelar roll för trivseln.

  • Naturen är något som är viktigt i varje stad, och att till exempel paddor trivs där är ett gott tecken på något, i alla fall. Men natur är också hur det ser ut i stan och parker och liknande, och det är alltså något man ska fokusera på. Ett tips är att beställa gräsmattor från Jademattan att lägga i sina parker, riktigt snygga och fräscha gräsmattor gör otroligt mycket, och då vill man vara ute!
  • Som tidigare nämnt spelar utbudet av ställen att gå till roll. Som kommun ska man alltså alltid uppmuntra att folk startar företag, med allt ifrån frisörsalonger till nattklubbar. På så sätt så har man allt i sin egen stad, och slipper lämna den. Snacka om trivsamt!

http://www.dreamstime.com/-image17127606