Bör vi vara oroade över säkerhetsläget runt om i världen? Sedan Trump vann presidentvalet i USA har flera frågetecken väckts huruvida de kommer förhålla sig till sina allierade. I flera utspel har den nyvalde presidenten riktat kritik mot Nato och vilken roll USA ska ha i försvarsalliansen i fortsättningen. Men i tider av oro gör en bäst i att slappna av; till exempel genom spel.

 

Margot Wallström är tydlig

Redan i oktober deltog Sveriges utrikesminister Margot Wallström i en intervju med ekot där hon berättade om sin syn angående den då pågående debatten kring ett potentiellt hot från öst. Hur ska Sverige förhålla sig till Ryssland: krigshets och rysskräck eller brobyggande mellan nationer. Det är några av de frågorna som utrikesministern behövde svara under intervjun.

Det finns inte enkla svar, menar Margot Wallström.

Vidare pekar hon på flera1156474-two-aircraft-jas-39-gripen-on-blue-sky olika faktorer som hon behöver ta hänsyn till i det rådande läget. Å ena sidan den ryska annekteringen av Krimhalvön i Ukraina. Å andra sidan Sveriges geografiska läge i förhållande till Ryssland – och Sveriges tidigare neutralitetspolicy. Av stor vikt är att Sverige fortsätter med den täta dialogen länderna sinsemellan, något som kan ge en ökad förståelse mellan länderna och undvika risken för missförstånd. I ljuset av Donald Trumps vinst i det amerikanska presidentvalet tycks än fler frågor ha kommit till ytan. Samtidigt finns det inte mycket som individer kan göra för att påverka utgången av situationen – utan som med mycket är ofta den bästa medicinen den som leder till skratt och umgänge

 

Lev längre med ett gott skratt

Det sägs att ett gott skratt förlänger livet. Nu visar aktuell forskning på sambandet mellan hur mycket människor skrattar och hur länge de lever. Vad förklaringen beror på tycks ha skilda meningar – men en faktor kan bero på att humor har en förmåga att utsöndra ämnet dopamin – kroppens egna lyckoämne. Det i sin tur leder till nedsatt stress. Stress kan som bekant leda till ett försämrat immunförsvar, magbesvär, och i värsta fall: döden.

 

En kväll av spel och skratt

En kväll i goda vänners lag är därför en god idé i tider av oro. Och varför inte passa på att lära er ett roligt spel under er kväll. Att spela på blackjack är det allt fler som gör idag. Det är även ett spel som utlovar många glada stunder. Spelet är väldigt lätt att lära sig och bara efter ett par omgångar är det kanske du som tar hem den stora vinsten.