Många som ligger eller har legat i lumpen vet att det spelas en hel del kortspel där, och kanske i synnerhet poker. Det är inte särskilt konstigt med tanke på hur populärt spelet är världen över. Till och med om två olika befäl inte talar samma språk kan de ändå enas över ett spel poker.

Olika sorters pokerspelare har det alltid funnits. Och tur är väl egentligen det. Det skulle vara tråkigt om alla spelade på samma sätt även om det skulle göra det hela betydligt mer lättspelat. Att anpassa sitt spel till motståndet är svårt och något som det tar lång tid att lära sig. Sitta med en stor stack av marker och bara köra över sitt motstånd som dessutom är väldigt vekt och passivt är enkelt men att möta samma spel kan vara desto svårare. Ställa om och anpassa sin spelstil för att på lättast sätt vinna är något som inte är det enklaste. Ändå är det just denna egenskap som kännetecknar de riktigt duktiga spelare som finns.

Flera böcker har skrivits om detta men tyvärr är det en sak att läsa om ett spel och en helt annan att verkligen våga tillämpa det vid bordet. Spelar man som jag gör mest över internet så blir spelet mer opersonligt men olika spelstilar utmärker sig ändå alltid bara man tar sig tid att studera motståndet. Det är också därför att förändra sitt eget spel så att man inte själv blir så lättläst som vissa spelare lätt blir. Prova enkla saker som att trebetta och möta aggressivitet med mer aggressivitet är inte det lättaste men man blir åtminstone mer svårspelad. Och det är egentligen det som det handlar om, att vara så svår som möjligt att möta så att motståndarna tvingas ta de jobbiga besluten. Annars blir det lätt så att man själv tvingas rannsaka sig själv och ta obekväma beslut.

Man kan alltid försöka förbättra kvaliteten på sitt pokerspel, och det kan vara väl värt ifall man vill imponera på sina medbefäl. Kom bara ihåg att det inte är på liv och död! Då kan ni lika börja gräla kring Maria Bingo eller fia med knuff liksom.