De så kallade SMS-lånen har idag blivit en vanlig företeelse ibland oss, och helt plötsligt hör det till vanligheterna att folk tar så kallade mobillån. Det första kreditföretaget i Sverige startades år 2006, och det krävs inget särskilt tillstånd för att starta denna typ av verksamhet. Den enda man behöver göra är en särskild anmälan till Finansinspektionen. Man upptäckte dock år 2007 att många av de aktiva kreditföretagen inte hade gjort detta, trots att det är lag på det. För övrigt är konsumentverket den enda organisationen som håller koll på kreditföretagen.
Till en början kunde låntagaren få sina pengar in på bankkontot redan femton minuter efter att man ansökt. Detta ändrade man dock på två år senare på grund av att de stora bankerna la sig i och tyckte till. Gällande att betala tillbaka så är har låntagaren alltid 30 dagar på sig, och man får i regel alltid en vanlig hederlig faktura hemskickad.
Om man funderar på att at ett SMS lån men inte vet vilket kreditföretag man bör vända sig till, kan det vara vettigt att söka runt lite på nätet. Där finns det ett flertal sajter som jämför och ställer diverse kreditföretag mor varandra. Där får du reda på vilket som är vettigast att låna av, samt vilka för och nackdelar respektive företag har. Där kan du troligtvis också läsa om eventuella problem som du kan stöta på om något har gått snett.
SMS-lån är en företeelse som passa vissa bra, men många tycks inte kunna hantera dessa typer av lån. Funderar du på att ta SMS-lån se då bara till att vara tillräckligt påläst.