En av de sakerna som är hårdvaluta på kompaniet när man väntar på något att göra är pokermarker. Visst, det kan vara OK att spela med andra saker som marker, men när man väl sitter där och trycker är man tacksam för allt som förbättrar omständigheterna för mannarna. Efter avslutat parti växlas in till riktiga pengar, och de kan ju vara ännu mer användbara de… Det finns idag pokermarker med alla möjliga mönster och tryck och lägger du till lite extra kan de även designas precis enligt dina önskemål.
Vi tänkte dra igenom vad som gäller för pokermarker generellt:
Lite enkelt kan man säga att ju tyngre marker och ju mer mönster du vill ha, desto dyrare blir det. Markerna är ofta tillverkade av materialen plast, komposit eller keramik som alla har olika fördelar.
Plastmarker är det allra billigaste alternativet och även de lättaste, vanliga plastmarker väger mellan 2-5 gram. De har en väldigt glatt yta och ofta ett sågtandsmönster på flatsidorna för att de lättare ska kunna staplas på varandra. Men dessa kan tyvärr inte konkurrera med dyrare pokermarker varken vikt-eller utseendemässigt.
Kompositmarker är de vanligaste markerna som används vid pokerspel idag. De väger ungefär 7-8 gram men om man är villig att betala lite mer så finns det kompositmarker med ett metallinlägg för att få extra tyngd. Kompositmarker ger både den rätta känslan och håller länge så om man är ute efter kvalité kan komposit vara ett bra alternativ. Tyvärr så är de lite svårare att stapla på varandra och många har svårt för det lite plingande ljud de ger ifrån sig när man slänger in dem i potten.
Marker av lera är dyra och tunga och är de som främst används i casinon. Mycket på grund av att de har en så fin yta med hög upplösning vilket gör det mycket svårt att förfalska sådana marker och därför blir det svårt för spelare att smussla in sina egna marker i spelet. Nackdelarna med lermarker är att lera inte är ett speciellt hållbart material och att de tyvärr blir dyra på grund av höga material-och tillverkningskostnader.
Kom bara ihåg att det inte är värt att bli ovänner över något så i sammanhanget bagatellartat som poker. Det är viktigt att det är god stämning på kompaniet, så se till att ni inte börjar kasta pokermarker omkring er!