Nu för tiden är det nästan en plikt att jämföra olika elpriser, eftersom att man kan spara så mycket pengar på att hitta rätt. Om man har lyckats spara in pengar på att ha lägre elräkningar kan man använda sin civilplikt (och pengarna) till bättre syften än ens egen höga elförbrukning. Kanske ge pengarna till en hjälporganisation eller ett elevråd? Det finns många sätt att investera pengar som ”blivit över”. Googla ”elpriser jämförelse”, så bör du

Här finns fler sätt att spara pengar på:

–    Gör matlådor istället för att gå på restaurang. Gud ska veta att många mynt och sedlar går förlorade till restaurangnotor. Kanske de pengarnahade kommit till bättre nytta på exempelvis ett inbetalningskort till några som behövde dem bättre? En matlåda är ju inte automatiskt mindre välsmakande än något som serveras på ett lunchhak, tvärtom. Här har du istället fått välja själv vilken mat det exakt ska vara, hur den ska vara kryddad, tillagad och så vidare.
–    Handla second hand. Det är något rent häpnadsväckande med hur mycket pengar vi kan lägga på något som bara skulle kosta en tiondel (eller ännu mindre) om vi bara kunde leva med tanken på att någon annan hade använt plagget.
–    Sluta röka. När folk som slutat röka lägger pengarna som de skulle ha lagt på cigaretter i en glasburk istället kan de ganska snabbt se hur mycket pengar de har lyckats spara in. Kanske är det här något för dig också, ifall du har ont om pengar och röker?
–    Klipp dig själv. Om man jämför prisskillnaden på att sätta sig framför spegeln med en bra sax, en bra fantasi och lite tålamod med att gå till Toni & Guy så kan det nästan bli skrattretande. Hur kan det vara så dyrt att gå till frisören? Och varför betalar vi det, när vi faktiskt är helt kapabla att själva hålla i saxen?